Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Jongens aangehouden voor bedreigen verkeersregelaar Tramsingel

  Politie

BREDA - Een verkeersregelaar is bij wegwerkzaamheden aan de Tramsingel door vier jongens bedreigd. Twee van de verdachten (14 en 17) zijn aangehouden.


De verkeersregelaar werkte bij de werkzaamheden op de kruising bij de Tramsingel. De straat was van vrijdag tot en met zondag afgezet en om dat aan te geven, waren er zondagmiddag rond 17.15 uur vijf verkeersregelaars aanwezig.

Vier jongens liepen op de kruising bij de Schorsmolenstraat. Zij weigerden de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen. De jongens wilden doorlopen en de brug oversteken. De verkeersregelaar vroeg zijn collega’s om assistentie. Toen ook de assisterende collega uitlegde dat ze er echt niet door mochten, werd hij door de jongens uitgescholden voor klootzak. Ze renden toch de afgezette kruising op. Eén van hen werd door de verkeersregelaar vastgepakt en tegengehouden. Daarop keerden zijn vrienden terug.

Eén van hen had een steen gepakt en bedreigde daarmee de verkeersregelaar. Andere verkeersregelaars sprongen bij om te helpen. De verdachte met de steen nam direct een vechthouding aan. Ook werklui die op de kruising werkten kwamen om te helpen. Agenten die snel ter plaatse waren, hebben één van de vier verdachten aangehouden. De tweede verdachte werd aangehouden door de verkeersregelaar.

Hij ging op de jongen zitten zodat deze niet weg kon komen terwijl een collega hem tieraps omdeed. De andere twee verdachten zijn weggerend. Agenten die ter hulp schoten hebben de tieraps vervangen door handboeien. De twee zijn ingesloten voor verhoor.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief