Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

69-jarige Bredanaar verdacht van wegsluizen tonnen cliënten

  Politie

BREDA/AMSTERDAM - Een man van 69 uit Breda en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam zijn maandagmorgen aangehouden. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor het wegsluizen van minimaal enkele tonnen aan euro’s. Het onderzoek is in volle gang, meldt de politie maandagmorgen.


Naar aanleiding van twee aangiftes van verduistering en één van oplichting startte de politie enkele weken geleden een onderzoek. "In die aangiftes werden in totaal bedragen van honderdduizenden euro’s genoemd die door de 69-jarige man uit Breda onterecht van rekeningen van de aangevers was afgeschreven. Uit het onderzoek bleek dat het geld weer werd overgeschreven naar de 41-jarige vrouw uit Amsterdam", stelt de politie dinsdagmorgen.

Het onderzoeksteam kon snel achter de identiteit van het tweetal komen. "Ze zijn beiden maandag aangehouden." Volgens BN DeStem gaat het om de Bredase fiscalist Leo S en zou het in totaal om vijftien gedupeerden gaan en meer dan twee miljoen euro die zou zijn vervreemd.

In twee woningen, een bedrijf en een opslagruimte in Amsterdam is onder leiding van de Rechter-Commissaris huiszoeking verricht. Daarbij is een luxe personenauto in beslag genomen. Het team van financieel specialisten gaat voortvarend verder met het onderzoek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief