Logo bredavandaag.nl
foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef
hennepkwekerij

Politieheli assisteert bij nachtelijke aanhouding henneprippers

  Politie

TETERINGEN - De politieheli heeft in de nacht van maandag op dinsdag geassisteerd bij de aanhouding van drie betrokkenen bij hennepdiefstal. De aanhoudingen begonnen na een melding van een verdachte situatie op de Lage Stee in Teteringen. 


De melder zag rond 03.45 uur meerdere personen met grote zakken uit de bosjes komen. Dit vertrouwde hij niet, waarop hij de meldkamer van de politie belde. Terwijl de agenten naar de locatie reden, zagen zij een auto wegrijden richting de Oosterhoutseweg. Hier kreeg de bestuurder een stop-teken. Tijdens de controle troffen agenten in het voertuig zakken met hennep aan. Een 34-jarige Bulgaar werd aangehouden.

Een helikopter en een hondengeleider werden ingezet om in de omgeving mee te zoeken naar verdachten. De hondengeleider trof met zijn hond op het Haenenveld een tweede verdachte aan in een auto, een 30-jarige Bulgaarse. Zij bleek in het bezit te zijn van een ‘jammer’. Dit is een verboden apparaat wat gebruikt kan worden om GPS- of GSM-signalen te storen. Ook zij werd aangehouden. 

Tijdens het onderzoek stuitten agenten op een woninginbraak op de Lage Stee. "Toen zij de woning controleerden vonden ze een kweekruimte. De hennepplanten waren geknipt en weggehaald. Alle sporen wijzen erop dat de kwekerij geript is", meldt de politie dinsdagmiddag. De bewoner van de woning meldde zich dinsdagmorgen rond 10.45 uur op het politiebureau. Hier werd ook hij aangehouden. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek. 

Naast de auto’s waarin de verdachten werden aangetroffen, blafte de hond ook bij een ander voertuig. "Deze bleek niet afgesloten te zijn en de motor was warm. Omdat het vermoeden bestaat dat ook dit voertuig met het incident te maken heeft, is ook deze in beslag genomen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief