Logo bredavandaag.nl

Klagen over vijverpissers bij pop-up politiebureau in Winkelcentrum Hoge Vucht

  Politie

HOGE VUCHT - Pop-up winkels en pop-up restaurants kenden we al, maar nu kan aan dat lijstje ook het politiebureau worden toegevoegd. Sinds deze maandag voor twee weken in winkelcentrum Hoge Vucht: het pop-up politiebureau.


In het winkelcentrum heeft wijkagent Jelle van Abeelen zijn tenten opgeslagen in een leegstaand pandje. Twee weken, als proef. Dagelijks twee hij zijn openingstijden. Deze maandag is hij er tot 16.30 uur, dinsdag vanaf 13.00 uur. Of, heel simpel: als het rolluik omhoog is.

Van Abeelen zag het idee bij een collega in Rotterdam, zoals de wijkagent van de Haagse Beemden voor zijn wekelijkse spreekuur bij De Donk ook inspiratie opdeed in de Maasstad.

Het bureau lijkt op de eerste dag al een schot in de roos. “Een winkelier kwam aangifte doen van winkeldiefstal, er is een melding van huiselijk geweld gekomen, iemand kwam informatie over vergunningen opvragen”, weet politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk, die zelf ook even een kijkje ging nemen. "Ook meldde een vrouw overlast van zwervers die in een vijver stonden te plassen."

Voor aangiftes is het bureau in principe niet bedoeld. “Het gaat om spontane ontmoetingen, mensen die even iets willen vragen of melden”, geeft Van Hooijdonk aan.  “Dit tijdelijke bureau vervangt niet het vaste bureau.”

Komende week krijgt Van Abeelen gezelschap van zijn collega wijkagent van De Geeren, Dorien van de Boogaard.  Of de pop-up daarna terugkomt? Dat is nog niet zeker. “We gaan kijken hoe het loopt, het lijkt in elk geval heel laagdrempelig en het winkelend publiek dat ik heb gesproken is enthousiast”, besluit Van Hooijdonk.   

Jelle van Abeelen on Twitter

Vandaag geopend! Pop-up politiebureau @HogeVucht Komt u ook langs? Vandaag tot 16.30u! Morgen vanaf 13.00u #polbrd #burgerparticipatieFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief