Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Drugsdealer springt uit auto en vlucht voor agent

  Politie

BREDA - Een 22-jarige man is maandagavond na een korte achtervolging te voet aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van het dealen van drugs.


De agent zag maandag 7 augustus rond 21.00 uur op de Vierwindenstraat bij Poppodium Mezz een personenauto staan. Hij constateerde dat de bestuurder vermoedelijk bezig was met drugs dealen aan een andere persoon die bij het open bijrijdersraampje stond. Toen de ‘klant’ de politiewagen zag, rende hij weg. De bestuurder van de auto ging er via de bijrijdersdeur vandoor richting de Keizerstraat. Hij liep naar Achter de Lange Stallen waar de politieauto niet kon volgen.

De agent stapte uit en zette de achtervolging rennend verder terwijl hij ondertussen collega’s in de buurt op de hoogte hield. De verdachte rende de Ginnekenstraat in naar het Van Coothplein. De man gooide een zwart schoudertasje weg tijdens zijn vlucht en negeerde de stopbevelen van de agent. Twee collega’s die op de oproep van de agent reageerden versperden de weg voor de drugsdealer en hielden hem aan op de Concordiastraat.

Een getuige bracht gripzakjes met drugs erin die de verdachte tijdens zijn vlucht had weggegooid. De man is ingesloten voor verhoor. De drugs, geld en meerdere telefoons van de verdachte zijn in beslag genomen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief