Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

Opnieuw ongeval met gewonde op kruising Haagweg-Tramsingel (update)

  Politie

BREDA - Bij een ongeval op de kruising van de Haagweg en de Tramsingel/Weerijssingel is woensdagavond opnieuw een ongeval gebeurd. Vermoedelijk heeft een van twee autobestuurders geen voorrang verleend, waardoor de auto's frontaal op elkaar knalden.


Beide auto's lijken total loss. De bestuurster van de witte auto moest in de ambulance worden behandeld aan haar verwondingen en is naar het ziekenhuis overgebracht, de bestuurder van de Mini kwam met de schrik vrij. De witte auto kwam vanaf de Tramsingel en reed richting de Weerijssingel, de Mini op de Haagweg.

Het kruispunt werd afgelopen jaar in oktober opgeleverd nadat de Haagweg en Nieuwe Haagdijk waren opgeknapt. Daarmee verdwenen de verkeerslichten en veranderde de voorrangssituatie. Eerder had verkeer over de singels voorrang, sinds oktober verkeer op de Haagweg/Nieuwe Haagdijk. In de eerste maanden na de verandering vonden er al meerdere ongevallen plaats, waarbij verkeersdeelnemers de nieuwe situatie klaarblijkelijk niet herkenden.

In april paste de gemeente de situatie enigszins aan. Een parkeervak in de middenberm van de Haagweg werd geschrapt om op die manier beter zicht te creëren voor automobilisten vanaf de Tramsingel. Een ambtenaar van de gemeente liet in februari aan een bezorgde omwonende weten dat 'bekend is dat bij dit soort kruispuntaanpassingen rekening moet worden gehouden met een gewenningsperiode van een half tot een jaar tijd.  Men moet vertrouwd raken met wat hier van hen verwacht wordt, in plaats van het volgen van de verkeerslichten.'

In de mail werd ook gemeld dat de situatie gemonitord zou worden.

Bekijk hier in dit artikel een video van de situatie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief