Auto's moeten omkeren ter hoogte van IKEA-kruising
Auto's moeten omkeren ter hoogte van IKEA-kruising Michael Janiec

Bommelding Liesboslaan, dit is wat wij weten:

Politie bommelding

Een chronologische opsomming rondom alle gebeurtenissen van de (valse) bommelding in Breda. Inmiddels is de omgeving vrijgegeven, maar de relatief korte gebeurtenis kende een vrij grote impact in Breda en met name Princehage. Rond 14.00 kwam bij de politie een melding binnen dat er een bom zou zijn in het kinderdagverblijf Smallsteps aan de Liesboslaan.

De politie wilde geen risico's nemen en besloot al snel om het kinderdagverblijf, evenals een aantal nabijgelegen straten en wegen, te ontruimen. Mensen werden massaal verzocht hun huis te verlaten en wachtten in groepjes rondom de afgezette omgeving zoals afgebeeld hierboven.

Perry Roovers

De nabije hoofdwegen, waaronder Ettensebaan in z'n geheel, evenals de Princehagelaan, werden ook afgezet. Hierdoor leek een deel van Breda te veranderen in een spookstad. De op- en afritten van en naar de snelweg A16 en A58 waren ook niet bereikbaar.

Kim Kusters

De verbindingswegen tussen Breda en Princehage slibden al snel dicht. Hierboven de Rithestraat om ongeveer 15:00.

Auto's worden teruggestuurd op de Ettensebaan ter hoogte van de IKEA om 15:15.

Michael Janiec

De enige die hier nog langs mag is de brandweer, vooralsnog lijkt er (nog) niks ernstigs aan de hand. Even later, omstreeks 15:30, mededeelt de aanwezige politie dat de omgeving veilig is verklaard. 

Perry Roovers

De specialisten van Team Explosieven Verkenning geven het gebied vrij en de kinderen kunnen weer terugkeren naar het kinderdagverblijf.

Naderhand blijkt dat de melding vals is. De politie doet verder onderzoek naar de melder. Of er verband is met een eerdere reeks aan valse bommeldingen vorige maand in Nederland blijkt nog onduidelijk.