Gewelddadige woningoverval: Bredanaar opgepakt

  Politie

BREDA - De recherche pakte zondagmiddag een 34-jarige man uit Breda op. Hij zou met nog een andere verdachte zonder vaste woonplaats, In Valkenswaard een gewelddadige woningoverval gepleegd hebben. Daarbij raakte een 33-jarige man gewond.


De mishandeling zou zaterdagochtend hebben plaatsgevonden. De verdachten zouden de woning van het slachtoffer rond 2.00 uur zijn binnengedrongen, met iets dat op een vuurwapen leek. Het mannelijke slachtoffer werd in de woning langdurig geschopt en geslagen, met diverse kneuzingen als gevolg.De vriendin van de slachtoffer was ook aanwezig, maar ondanks ernstige bedreigingen, bleef de vrouw fysiek ongedeerd. 

De overvallers gingen uiteindelijk met geld er vandoor. De melding kwam pas zaterdagmiddag binnen bij de politie. Een uitgebreid buurtonderzoek leverde vooralsnog geen aanknooppunten op. Wel kwamen de aangehouden mannen als verdachte naar voren, zij werden door het arrestatieteam ingerekend. Het tweetal zit nog vast en wordt verhoord. Ook spreekt de politie nog met het slachtoffer om de precieze toedracht te achterhalen.

Oorspronkelijke bron: politie