Een man met een vuurwapen heeft de McDonald's aan de Veldsteen overvallen op zondag 12 november.
Een man met een vuurwapen heeft de McDonald's aan de Veldsteen overvallen op zondag 12 november. Perry Roovers/SQ Vision

McDonald's Veldsteen weer open na overval

Politie

BREDA - De McDonald's aan de Veldsteen in Breda die zondagavond tegen tien uur werd overvallen is vandaag weer geopend. De overvaller is nog steeds niet gepakt.

Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur, 1.70 meter lang gekleed in donkere kleding. De man verliet de McDonald's met een Albert Heijn-tas. Kort na de overval ondervroeg de politie klanten en medewerkers in de vestiging van het restaurant.

De overvaller kwam de McDonald's rond 21.55 uur lopen binnen, aldus de woordvoerder van de politie. "De man dreigde met een vuurwapen, wilde geld hebben. Op dat moment zaten er mensen te eten. Hij is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan, lopend. Daarna was de paniek groot natuurlijk." In de omgeving van de McDonald's zocht de politie naar de overvaller, of sporen. "En we zoeken naar getuigen."

"Het personeel dat op het moment van de overval aan het werk was krijgt nazorg", vertelt Ab Troost, Franchisenemer McDonald's Breda.

Het is niet de eerste keer dat het filiaal doelwit is van overvallers. In 2014 werd eveneens een overval gepleegd.