Logo bredavandaag.nl

Dief aangehouden die naast diefstal bij bedrijf ook auto probeerde te stelen

  Politie

BREDA - Politie-agenten die reageerden op een melding van een diefstal uit een bedrijf hielden de verdachte aan, terwijl hij had geprobeerd een auto te stelen.


De agenten reden donderdag 7 september aan het einde van de middag naar een bedrijf aan het Weidehek, waar een man ongezien een bedrijfspand had weten binnen te komen. Toen een medewerker de man in het gebouw tegenkwam en hem aansprak, gaf de man hem een duw en ging er vandoor met een USB-stick.

Verdachte liep vervolgens naar een tankstation aan de Emerparklaan en stapte daar in de nog draaiende auto van een man die even de winkel van het benzinestation was binnengelopen. Gelukkig had deze man op tijd door wat er aan de hand was en wist de dief uit zijn auto te trekken. De verdachte ging er vandoor, maar kwam op zijn vlucht de politie-eenheid tegen die op de melding van de bedrijfsinbraak was afgekomen en werd aangehouden.

De boze automobilist wiens auto hij had proberen te stelen, meldde zich even later bij deze politie-eenheid en vertelde wat hem was overkomen. Hij heeft aangifte gedaan van poging tot diefstal van zijn auto. Ook overhandigde hij de agenten een USB-stick, die de verdachte bij hem had achtergelaten. Behalve de boze automobilist heeft uiteraard ook de eigenaar van het bedrijf aan het Weidehek aangifte gedaan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Hij zit nog vast.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief