Logo bredavandaag.nl
Politieteam Weerijs
mishandeling

Scholier in elkaar geslagen; politie zoekt getuigen en beeldmateriaal (update)

  Politie

BREDA - Een scholier is op donderdagmiddag 7 september door een groep jongeren in elkaar geslagen in een park bij de Namenstraat (wijk Hoge Vucht). Veel omstanders filmden de vechtpartij. De politie vraagt deze getuigen zich te melden en hun beeldmateriaal beschikbaar te stellen voor het onderzoek.


De agenten die na de melding van de vechtpartij  bij het park aankwamen, troffen het slachtoffer aan. De meeste jongeren waren op dat moment al verdwenen.  Het 13-jarige slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan voor controle en heeft aangifte gedaan.

De aanleiding voor het voorval is onduidelijk. Beelden van de laffe aanval werden door een vader van een vriendje van het slachtoffer online geplaatst. Zaterdag in de loop van de middag werden ze verwijderd, nadat ze tientallen keren gedeeld en bekeken waren.

Een woordvoersterer van de politie geeft aan dat er al met getuigen gesproken is. Zij geeft ook aan dat de beelden waarschijnlijk verwijderd zijn na een verzoek van de politie. "Wij snappen dat ze online worden gezet vanuit de emotie, maar deze beelden kunnen een eigen leven gaan leiden. Vandaar dat we er zelf ook terughoudend mee zijn."

Ze geeft aan dat beelden vaak jaar en dag online blijven staan. Dat kan mensen schaden. "Als er namen geroepen worden, van mensen die er niet bij waren." Maar ook voor het slachtoffer zelf, die er telkens mee geconfronteerd wordt. "Daarnaast zie je ook wel dat het online plaatsen tot strafvermindering kan leiden. Stuur de beelden daarom eerst naar de politie, dan gaan wij ermee aan de slag."

De woordvoerster is optimistisch over het opsporen van de betrokkenen. "Maar dat is wel een uitzoekwerk. Mensen die genoemd worden moeten we checken en achterhalen wie wat heeft gedaan."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief