Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Klopjacht op vernieler met mes en hockeystick

  Politie

HOGE VUCHT - De politie heeft zondagavond na een klopjacht een bekende aan weten te houden. Er kwamen verschillende meldingen binnen van een man die met een hockeystick en een mes rondfietste in Breda-Noord. Hij pleegde meerdere vernielingen.


Om 22.15 uur kwamen de eerste meldingen binnen. "Een man, met een bedekt gezicht, zou met zijn fiets rondrijden. In zijn hand zou hij een stok hebben. Met die stok zou hij op auto’s slaan en op bushaltes in de omgeving van de Maria Cherubinastraat", aldus de politie maandag. "Ook zou hij bij een winkelcentrum ruiten ingeslagen hebben."

Korte tijd later meldden mensen dat er een man rondfietste met een mes in zijn hand. "Verschillende surveillance-eenheden werden naar Breda Noord gestuurd om te proberen deze man te traceren en op te pakken. Agenten zagen de mogelijke verdachte enkele malen rijden maar hij wist te ontkomen via brandgangen."

Op een gegeven moment vluchtte de verdachte lopend en sloot het net zich langzaam om hem heen in de buurt van de Wensel Cobergerstraat. Korte tijd later kon de 32-jarige man uit Oudenbosch aangehouden worden. In zijn zak had hij een mes. In de omgeving werd een achter gelaten fiets aangetroffen. De verdachte is naar het bureau gebracht. De recherche gaat de zaak onderzoeken. De politie roept mensen met schade op aangifte te doen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief