Logo bredavandaag.nl
Opsporing Verzocht

Gewelddadige woningoverval Ulvenhout: 'Ze hebben zijn schedel ingeslagen als een ei'

  Politie

ULVENHOUT - In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht is op dinsdagavond 12 september een reconstructie getoond van een gewelddadige overval in Ulvenhout.


Een familie wordt in de nacht van zaterdag 17 juni op zondag 18 juni slachtoffer van een gewelddadige overval in hun huis. De vader van het gezin loopt een hersenbeschadiging op als gevolg van klappen met een honkbalknuppel door één van de twee overvallers.

Rond 00.15 uur dringen twee mannen met bivakmutsen het huis aan de Dorpstraat binnen waar het echtpaar wacht op hun kinderen die bijna thuis komen. Eén van de twee overvallers heeft een honkbalknuppel bij zich waarmee hij de vader zwaar mishandelt. De kinderen komen thuis als de daders net naar buiten gaan met hun buit. Ook zij worden geslagen en vastgebonden. Dan gaan de daders er vandoor in een auto van het gezin. Even later proberen ze met de gestolen passen van het gezin te pinnen.
De politie is op zoek naar de twee daders. Er worden in de uitzending onder meer beelden van één hen getoond terwijl hij geld probeert te pinnen. In onderstaand fragment is ook de stem van een van de overvallers te horen.

De vrouw van het slachtoffer doet in het programma aangeslagen haar verhaal. "Ze hebben zijn schedel ingeslagen, alsof je een ei met een lepel inslaat. Daar snap ik helemaal niks van." Als de daders weg zijn, is het beeld verschrikkelijk, vertelt ze. Haar man lag in een plas bloed. "De kinderen hebben allemaal gedacht, papa is dood." Bekijk de uitzending van Opsporing VerzochtFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief