Logo bredavandaag.nl
Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs
Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs

Rector Stedelijk na dreigmail: 'Geen gevaar voor leerlingen'

  Politie

BREDA- De reünie ter ere van het 130-jarige bestaan van het Stedelijk Gymnasium is verplaatst. Dit besluit nam de school naar aanleiding van een dreigmail die de directie eerder deze week ontving.


Enkele maanden geleden opende de school een website waarop oud-leerlingen zich konden inschrijven voor de reünie die morgen zou plaatsvinden. Ondertussen hebben al meer dan achthonderd mensen zich aangemeld. “Met onze eigen mensen erbij zou dat uitkomen op zo’n duizend man,” zegt Pieter Breuer, rector van het Stedelijk Gymnasium. “Dat is een behoorlijk grote groep, kun je wel zeggen.”

Via de website ontving de school eerder deze week een vervelend mailtje. “De mail bevatte een concrete dreiging,” vertelt Breuer. “We hebben getracht na te gaan waar deze vandaan kwam.” De school schakelde na ontvangst van de mail meteen de politie in. Zij zijn nu bezig met verder onderzoek.

Vooralsnog valt er nog niet te herleiden van wie de mail afkomstig is. “De mail was in ieder geval niet gericht naar een specifiek persoon, maar echt op de reünie.” Verder is er nog niet duidelijk wat voor motief de mailschrijver heeft en wat de link is met de persoon en de school.

“Omdat we nog niets concreets weten en we de veiligheid voorop willen stellen, hebben we de reünie uitgesteld,” zegt Breuer. “Door wat meer tijd te geven stellen we de politie in staat nader onderzoek te kunnen verrichten.”

Volgens de rector hoeven de leerlingen die les volgen op het Stedelijk Gymnasium zich geen zorgen te maken. “De dreiging was puur gericht naar het reüniefeest en niet naar de school of naar de leerlingen. Zij zijn niet in gevaar.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief