Logo bredavandaag.nl
Screensot Dumpert.

Elf aanhoudingen voor in elkaar schoppen jongen bij knokpartij Namenstraat (update)

  Politie

BREDA (update 11-10) - De politie heeft dinsdag elf jongens tussen de 13 en 16 jaar aangehouden voor hun rol bij het in elkaar slaan en schoppen van een jongen in de Hoge Vucht. De elf minderjarigen zijn dinsdagavond weer in vrijheid gesteld. Ze blijven verdacht en onderzoek gaat verder.


Dat geweld op 7 september is opgenomen en op internet geplaatst. Filmpjes van de knokpartij haalden bijna alle landelijke media. Het ging om een ‘vechtafspraak' tussen twee jongens waarbij de twee hadden afgesproken om elkaar ergens te treffen om het één en ander uit te vechten. Via social mediakanalen werd dit helemaal opgeklopt en verkeerd begrepen.

Op het bewuste tijdstip kwam een grote groep jongelui naar de Namenstraat. Uiteindelijk kreeg één jongen klappen en schoppen van een flinke groep. Anderen hadden dat gefilmd en binnen no time stonden er verschillende filmpjes online. "Verschrikkelijke beelden om te zien. Gelukkig vielen de verwondingen verhoudingsgewijs mee maar de schrik en angst niet", meldt de politie in een persbericht dinsdag. "Ook verschillende daders, die zichzelf zagen op de beelden, snapten dat het hier helemaal uit de hand was gelopen. Op social media werd afschuw uitgesproken over het incident." 

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van de filmpjes en na aangifte van het slachtoffer. Enkele ouders van daders meldden zich al direct bij de politie om hun kind aan te geven. Afspraken werden gemaakt omdat het onderzoek nog niet afgerond was. Van de overige verdachten werd in de loop van het onderzoek de identiteit vastgesteld. Na overleg met de Officier van Justitie werd besloten alle verdachten op een zelfde moment aan te houden. Dat is dinsdag 10 oktober gedaan. Elf jongens in de leeftijd tussen 13 en 16 jaar zijn aangehouden.

Deze zaak, en vooral de aanhouding van de verdachten, moet een duidelijk signaal zijn voor jongeren, stelt de politie. "Hier blijkt dat oproepen op social media helemaal uit de hand kunnen lopen. Ga niet zo maar mee in wat er op social media gezegd en vooral geroepen wordt. Maar dit is ook een waarschuwing voor ouders. Het is belangrijk zicht te hebben op wat uw kind doet op social media en hoe ze dat interpreteren en mee om gaan. In gesprek met elkaar blijven is zeer belangrijk."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief