Afbeelding
Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht onthult details zware mishandeling kapper

Politie mishandeling

BREDA - Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan een aantal belangrijke details over de mishandeling. Het slachtoffer mag van geluk spreken dat hij nog leeft, aldus de woordvoerder van de politie. Zij hopen op meer tips door middel van de nieuwe informatie.

De daders sloegen op de vlucht na de mishandeling en veroorzaakten bij de kruising tussen Tramsingel en Nieuwe Prinsenkade een ongeluk met de gestolen BMW X1. Dit gebeurde omstreeks 23.00 op donderdag 10 augustus. Vervolgens dumpten ze de gebruikte koevoet en hamer in het water bij het bruggetje tegenover de KMH. De gebruikte honkbalknuppel ontbreekt echter nog, dus de politie is op zoek naar iemand die deze knuppel vond.

De daders renden vervolgens via de Belcrumweg en langs de nieuwe rechtbank richting het station. Daar heeft de politie camerabeelden van, maar de kwaliteit is onvoldoende om ze te identificeren. Ze zijn mogelijk de achterliggende wijk ingevlucht of kwamen bij het station terecht. De voorste man droeg een donkere tas in z’n rechterhand en droeg een petje. De achterste man droeg evenals een petje.

Over de gestolen auto is het volgende bekend: deze is gestolen op 21 juli van een camping in Rockanje en had toen een Zwitsers kenteken (NW-25668). De daders gebruikten een kopie van een Nederlands kenteken (38-NHX-1) van een bestaande zelfde BMW. De politie is op zoek naar mensen die de donkere BMW met de betreffende kentekens hebben gezien tussen 21 juli en 10 augustus.

Daarnaast vermoedt de politie dat de daders het slachtoffer vooraf opwachtten in de Vleeshouwerstraat en hem zijn achterna gereden naar z’n huis in de Isenburgstraat. Ook gelooft de politie dat zij drie dagen eerder daar het slachtoffer opwachtten in de ochtend en drie kwartier stilstonden bij de parkeerplaatsen in de Isenburgstraat.

“Letterlijk z’n schedel ingeslagen, de botsplinters kwamen in z’n hersenen terecht”, Jiske van Pelt, namens de politie, benadrukt de ernst z’n verwondingen. Hoewel de zware mishandeling drie maanden geleden plaatsvond, is het slachtoffer nog steeds aan het herstellen. Het precieze motief van de daders is nog steeds onduidelijk.

Je kunt de reconstructie terugkijken voor verdere informatie.