Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Man bedreigt bezorger op Oosterhoutseweg: 'Ik ga jou schieten, ik ga mijn geweer halen'

  Politie

TETERINGEN - Een 54-jarige Bredanaar is zondag rond 16.50 uur in Breda Noord aangehouden omdat hij tijdens een verkeersruzie een bezorger bedreigd zou hebben neer te schieten. Bij de man werden in de woning twee gas-alarmpistolen aangetroffen en in beslag genomen.


Een 22-jarige man deed aangifte. Hij vertelde dat hij met zijn bedrijfsauto op de Oosterhoutseweg reed richting Teteringen. Hij reed circa 50 km/uur. Hij zag dat een blauwe auto achter hem aanreed, laat de politie maandagmorgen weten. "Die bestuurder werd kennelijk boos omdat hij niet snel genoeg kon rijden. De bezorger stopte op de Vinkenberg om een pakket af te geven. Daar stapte die automobilist uit en ging vlak voor de chauffeur staan. Hij hoorde dat de man riep: 'Ik ga jou schieten, ik ga mijn geweer halen. Ik onthoud jou'."

Het slachtoffer zag dat de boze man hem en zijn bestelauto met een mobiele telefoon filmde. Hierna stapte de bedreiger weer in zijn auto en scheurde daarmee hard weg.  Agenten zijn vervolgens nadat zij het kenteken bevraagd hadden naar het huisadres van de eigenaar van de personenauto gegaan. Deze man was thuis en voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had gemeld. Hierna  werden in de woning  twee gaspistolen aangetroffen en in beslag genomen.

De 54-jarige man werd aangehouden voor bedreiging en wapenbezit.