Perry Roovers/SQ Vision

Nieuwe info ernstige doorrijding en meer beelden bij Opsporing Verzocht

  Politie

BREDA - Opsporing Verzocht besteedt deze dinsdagavond weer aandacht aan de doorrijding van zondagochtend 29 oktober. Een 34-jarige man uit Breda werd destijds, ter hoogte van de Adriaan van Bergenstraat - Hoge Brug, aangereden en raakte daarbij zwaargewond.


Het programma toont nieuwe camerabeelden, waarop te zien is dat de betrokken auto bij een garagebedrijf wordt geparkeerd. Het rechercheonderzoek bracht de politie op het spoor van de doorgereden auto. Bij een garagebedrijf aan het Hazepad in Breda Noord werd de donkerblauwe Citroën C3 aangetroffen. Inmiddels was de auto voorzien van een nieuwe voorruit en motorkap. De politie gelooft vrijwel zeker dat het de juiste auto is en deze wordt momenteel verder onderzocht op sporen door het Nederlands Forensisch Instituut.

Na de uitzending van 7 november, waarbij al eerder beelden van de ongeval getoond werden, kreeg de politie maar liefst circa 50 tips binnen. Uit de verklaring is naar voren gekomen dat er sprake was van twee inzittenden in de doorgereden auto. Vermoedelijk gaat het om twee jongemannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Uit een verklaring van de eigenaresse blijkt dat er geen sprake was van diefstal. Vooralsnog is het onduidelijk wie precies op die noodlottige avond wel met de auto reed. De eigenaar van het bedrijf waar de auto stond, verleende alle medewerking aan het onderzoek. Hij zou niet meegekregen hebben via de media dat een dergelijke auto door de politie werd gezocht vanwege een ernstig ongeval. Verder onderzoek in de buurt leverde relevante camerabeelden op. Die worden in deze uitzending getoond.

Het slachtoffer is na het ongeval voor een periode in kunstmatige coma gehouden. Inmiddels herstelt hij verder in een revalidatiecentrum. Hoewel lopen en zitten een beetje lukt, heeft hij veel moeite om te praten en is het nog de vraag hoe hij verder herstelt.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief