Politieteam Weerijs

Inbrekers op heterdaad betrapt in Breda

  Politie

BREDA - Na een inbraak in een woning aan het Laagerf zijn twee mannen uit Breda op heterdaad aangehouden op donderdag 7 december omstreeks half acht. Uit verder onderzoek bleek dat een van de mannen ook een woninginbraak in Prinsenbeek had gepleegd. Hij is vastgezet.


Agenten surveilleerden donderdagavond 7 december in de Haagse Beemden gericht op het tegengaan van woninginbraken, overvallen en straatroven. Zij kregen zicht op twee bekenden vanwege eerdere inbraken. Een 41-jarige man en een 27-jarige man die zich per fiets verplaatsten.

Het duo forceerde een zijraam van een de woning aan het Laagerf, waarna de voordeur van binnenuit werd vergrendeld. Uit de woning werd onder meer een laptop gestolen. De twee mannen werden vervolgens op de Scherpenakker aangehouden. Bij beide mannen werd inbrekersgereedschap aangetroffen.

De 41-jarige verdachte gaf verder toe dat hij in het weekend van 25 en 26 november ook had ingebroken in een woning in Prinsenbeek in de wijk Moleneind. Ook daar was hij met de fiets heen gereden. Hij brak de voordeur open en nam onder meer een laptop en fototoestel mee.

Mede door speurwerk van de benadeelde kwam de politie de laptop op het spoor die inmiddels door de moeder van de verdachte bij een tweedehands winkel was ingeleverd. De laptop is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

De 41-jarige man werd voorgeleid aan de rechtercommissaris en is in bewaring gesteld. De 27-jarige verdachte is in afwachting van verdere vervolging weer op vrije voeten.