Een bestuurder is met zijn busje in de Asterdplas gereden.
Een bestuurder is met zijn busje in de Asterdplas gereden. (Perry Roovers/SQ Vision)
ongeval

Bestuurder rijdt auto ver de Asterdplas in (foto's)

  Politie

HAAGSE BEEMDEN - Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Wat wel duidelijk is: de bestuurder van een busje is zaterdagmiddag met grote vaart de Asterdplas in gereden.


De politie kreeg een melding van een auto te water met mogelijk nog een persoon in het voertuig. "Toen wij ter plaatse kwamen, zagen wij dat er een bestelbus in het water dreef en dat er inderdaad nog een persoon op de bestuurdersstoel zat. Deze persoon bewoog niet en reageerde niet op aanroepen", laat de politie zaterdagavond weten.

Door de aangesnelde Brandweer Midden- en West-Brabant werd met twee duikers de bestelbus benaderd en werd de persoon uit de bestelbus gehaald en naar de kant gebracht. "Daar werd de persoon door de mensen van de ambulance behandeld, alvorens deze in kritieke toestand naar het Amphia werd afgevoerd."

De man lijkt met grote vaart vanaf de parkeerplaats bij de scouting aan de rand van de Asterdplas richting het water te zijn gereden. Daarbij raakte hij eerst een paar paaltjes, baande zich vervolgens een weg over het gras en over het strand, waarna hij pas na zo’n twintig meter tot stilstand kwam in het water van de zwemplas.

Een berger kon uren later de auto uit het water halen. Met een bootje kon een lier aan de auto bevestigd worden, waarna het met veel pijn en moeite uit het water kon worden gehaald. "De waarschijnlijke toedracht is ons bekend, maar wordt vanwege de privacy niet nader toegelicht", meldt de politie.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief