Eindstraat Breda Centrum.
Eindstraat Breda Centrum. (Wijnand Nijs)

Winkeldief vastgezet na schoppen van beveiliger

  Politie

BREDA - Een winkeldief kwam afgelopen zondag vast te zitten nadat hij op heterdaad werd betrapt op het stelen van een flesje parfum uit een winkel op de Eindstraat. De dief probeerde zich hevig te verzetten tegen zijn aanhouding en schopte daarbij een beveiliger.


De beveiliger, die de dief probeerde aan te houden, raakte daarbij lichtgewond aan zijn rechterhand. Twee handhavers van de gemeente en een aantal omstanders hielpen de beveiliger. Uiteindelijke lukte het de verdachte onder controle te krijgen.

De beveiliger betrapte de dief omstreeks 15.40 in een parfumerie aan de Eindstraat op stelen. Volgens de beveiliger vertoonde een onverzorgd zwerverogend-type zenuwachtig gedrag. Hierop besloot hij de man in de gaten te houden. De beveiliger zag dat de man een flesje parfum pakte en vervolgens zonder te betalen de winkel uit liep. Hierbij ging het alarm van de winkel af. De beveiliger rende de dief achterna die meteen begon te schelden. Samen met enkele voorbijgangers en twee medewerkers van Toezicht en Handhaving werd de agressieve dief aangehouden. Hij werd daarna overgedragen aan de politie.

De buit bleek een flesje Eau de Toilette van Hugo Boss ter waarde van zeventig euro. Verder had de man ook vier Niveau producten op zak, die hij vermoedelijk in een andere winkel heeft gestolen. De verdachte was al bekend bij de politie. Hij is in verzekering gezet.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief