Verdachte moord Tilburgse vrouw in Breda aangehouden

  Politie

BREDA - De vermoedelijke dader van de moord op de Tilburgse 58-jarige vrouw Hennie de Laat is woensdag rond 16.00 opgepakt in Breda. Het gaat om een 35-jarige man uit Tilburg, meldt de politie.


De dood van de vrouw zorgde voor veel beroering in de wijk waar ze werd gevonden. De vrouw werd zaterdagavond 23 december in de Hoogvensestraat in Tilburg dood gevonden in een steeg. Toen bestond al het vermoeden dat de vrouw omkwam door een misdrijf. Hoewel de precieze doodsoorzaak nog wordt onderzocht met een sectie, blijkt inmiddels duidelijk dat de vrouw door een misdrijf overleed.

Op 26 december vond een agent de auto van de overleden vrouw. De grijsgroene Opel Corsa werd rond 8.15 uur aangetroffen in de Bachlaan, kort daarna startte het politieonderzoek op grote schaal. Zo werden luchtfoto’s genomen met de helikopter, evenals dat forensische onderzoekers en een speurhond participeerden.

Daarnaast werd de omgeving van de auto door leden van de Mobiele Eenheid onderzocht op aanvullende sporen. De auto is diezelfde middag weggetakeld door een gespecialiseerd bedrijf voor verder onderzoek. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets hebben gezien bij het voertuig van de overleden vrouw.