Logo bredavandaag.nl
Een arrestatieteam is dinsdagmorgen 9 januari een flat aan de Roeselarestraat binnengevallen. Twee verdachten probeerden te vluchten, ze raakten daarbij gewond.
Een arrestatieteam is dinsdagmorgen 9 januari een flat aan de Roeselarestraat binnengevallen. Twee verdachten probeerden te vluchten, ze raakten daarbij gewond. (Perry Roovers/SQ Vison)

Flatspringers verdacht van wapenbezit en betrokkenheid bij dood

  Politie

BREDA - De twee mannen van 26 en 27 die dinsdagmorgen werden aangehouden in de Roeselarestraat worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige man die in de flat werd aangetroffen.


Dat bevestigt een woordvoerder van de politie na berichtgeving in BN DeStem. De mannen sprongen dinsdag tijdens een vluchtpoging vanaf drie hoog van de flat aan de Roeselarestraat. Daarbij raakten ze zwaargewond.

Daarnaast worden ze verdacht van verboden wapenbezit. De politie trof in de Volkswagen Golf waarin ze reden wapens aan nadat de mannen op de vlucht waren geslagen. Een arrestatieteam viel dinsdagmorgen de flat binnen en trof daar de dode man aan. Dinsdag maakte de politie duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. Het onderzoek in de flat duurt volgens de woordvoerder nog minstens tot zaterdag.

De politie gaat er inmiddels vanuit dat de twee mannen ook betrokken zijn bij de beschieting van twee woningen zaterdag 6 januari. Toen werd een woning aan de Ahornstraat en een woning aan het Hagehof beschoten met automatische wapens. Daarbij raakten geen mensen gewond.

Voor de burgemeester was het wel aanleiding om beide panden te sluiten. De bewoners werden elders onder gebracht.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief