Logo bredavandaag.nl

Amsterdammer (29) ziet race over Speelhuislaan ‘beloond’ met pepperspray

  Politie

BREDA - De ravage die in de nacht van woensdag op donderdag is aangericht, is het gevolg van een korte, maar hevige achtervolging. Die begon toen een surveillanceteam van de politie een BMW X5 zonder licht zag rijden op de Speelhuislaan.


“De collega’s zagen de donkerkkleurige BMW rijden in de richting van de kruising met de Konijnenberg”, vertelt de woordvoerder van de politie. Ze besluiten naar de auto toe te gaan. Die rijdt vanaf de Konijnenberg de noordelijke rondweg op en even later naar rechts de Terheijdenseweg op. Even daarvoor hebben de agenten de bestuurder al een stopteken gegeven. “Dan denken ze, die gaat niet stoppen”, vertelt de woordvoerder.

Bij de kruising Terheijdenseweg - Speelhuislaan doet hij dat toch om vervolgens hard weg te rijden. “Dat leidt tot een korte achtervolging. De man raakt de stoep, komt in het gras van de middenberm terecht, waarna de auto tot stilstand komt.”

Dan nog blijkt de bestuurder niet van plan zich over te geven. “Een achtervolging te voet volgt. Via de Kwartelstraat rende de agenten achter de man aan naar de Kalkoenstraat.” Daar geven de agenten aan dat de man aangehouden is. “Hij wilde zich niet overgeven. Na een dreiging met pepperspray hebben ze dat ook daadwerkelijk moeten inzetten.”

Bij fouillering bleek de man ook enkele xtc-pillen bij zich te hebben voor eigen gebruik. “En op de BMW zaten valse kentekenplaten. De auto is eind vorig jaar gestolen.”  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief