Logo bredavandaag.nl
Een arrestatieteam is dinsdagmorgen 9 januari een flat aan de Roeselarestraat binnengevallen. Twee verdachten probeerden te vluchten, ze raakten daarbij gewond.
Een arrestatieteam is dinsdagmorgen 9 januari een flat aan de Roeselarestraat binnengevallen. Twee verdachten probeerden te vluchten, ze raakten daarbij gewond. (Perry Roovers/SQ Vison)

Dode Roeselarestraat mogelijk eerder betrokken bij gewelddadige overal

  Politie

BREDA - De 25-jarige man die onlangs dood gevonden werd in de Roeselarestraat is mogelijk betrokken bij een gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel.


Dankzij een uitgebreid onderzoek in de woning van het Bladelse slachtoffer kwam de op  overleden man in beeld als verdachte, meldt de politie in een persbericht. Het onderzoeksteam zou sterke aanwijzingen hebben dat het om de op 10 januari 2018 overleden Bredanaar gaat.

“Op basis van de sporen en verder onderzoek gaat de politie ervan uit dat de 25-jarige man één van de overvallers is geweest”, vertelt de politie. De andere dader zou volgens de politie ook gezocht moeten worden in de regio van Breda.

Daarnaast is er een sterk vermoeden dat de zaak in verband staat met een reeks van overvallen in Roosendaal, Venlo en Zundert vorig jaar. Daarbij voerden de daders mogelijk voorverkenningen uit en gebruikten daarbij een Jumbo-tas.

Gedurende de meest recente uitzending van Opsporing Verzocht (30 januari 2018) behandelt de politie nogmaals de bovengenoemde overval. “Het team is ervan overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wat het verhaal achter deze overval is, maar daarover hun mond houden en hoopt op veel tips,” aldus de politie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief