Logo bredavandaag.nl
Politie

Bredanaar opgepakt na vondst wapens, munitie en drugs bij leden motorclub

  Politie

BREDA - De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige vuurwapenhandel tien panden doorzocht in Breda, Dordrecht en Rotterdam. Zeven personen werden aangehouden na de vondst van vuurwapens, drugs en munitie. Onder hen is een 40-jarige Bredanaar.


De politie ontving vorig jaar augustus een tip over handel in vuurwapens. Eerst brachten agenten de afnemers in kaart. Meerdere klanten die vuurwapens kochten konden worden aangehouden. Bij hen vond de politie acht vuurwapens, twee tasers, een geluidsdemper, 280 patronen en 30.000 euro cash. Dit alles werd in beslag genomen.

Vervolgens kwam de politie bij de handelaren uit. De rechercheurs kwamen erachter dat er zeven mannen betrokken waren bij de handel: vier Dordtenaren van 24, 26, 38 en 49 jaar, twee Rotterdammers van 27 en 37 jaar en een 40-jarige Bredanaar. Twee van hen zijn lid van motorclub Kings Syndicate. Zij werden allemaal bij afzonderlijke acties op 23 januari en 5 en 6 februari aangehouden en zitten nog vast.

Bij de acties doorzocht de politie tien panden. Daar werden een vuurwapen, onderdelen van vuurwapens, drie dozen munitie, gebruikshoeveelheden drugs en een gasalarmpistool aangetroffen en in beslag genomen. Van een gasalarmpistool is bekend dat het omgebouwd kan worden tot een echt vuurwapen. De politie en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek voort.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief