Logo bredavandaag.nl
Tom van der Put

Politie zet pepperspray in om Rotterdammers aan te houden in Prinsenbeek

  Politie

PRINSENBEEK - Een 19-jarige Rotterdammer en zijn 44-jarige vader hebben zich zondagmiddag in Prinsenbeek flink misdragen. Dat laat de politie maandagmiddag weten.


Het tweetal werd aangehouden. De zoon pakte een 26-jarige vrouw die zijn moeder wilde helpen hardhandig bij haar nek beet en schopte een politieman tegen zijn linkerbeen. Zijn vader probeerde de arrestatie van zijn zoon te belemmeren en riep diverse beledigingen naar de politiemensen.

 De vader van de schopper, die de arrestatie wilde voorkomen kwam daarbij dreigend op de agent af. De diender heeft daarop na een waarschuwing beide personen met pepperpsray besproeid.  De jongen rende weg, vernielde daarbij nog een autospiegel, maar werd op al snel achterhaald en aangehouden voor mishandeling. Zijn vader werd gearresteerd ter zake belemmering en belediging. 

Een 26-jarige vrouw uit Breda deed aangifte van mishandeling. Zij vertelde dat zij zag dat op de Valdijk een groepje carnavalsvierders een onderling conflict had. Daarbij was een vrouw die riep dat ze benauwd was en pijn op de borst had. Aangeefster, die een medische achtergrond heeft, besloot naar de vrouw toe te lopen om haar te ondersteunen. Ze werd toen door een jongeman hard bij haar nek gepakt en geknepen. Hierop probeerden omstanders de knul onder bedwang te houden. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief