Logo bredavandaag.nl

Peperdure gestolen sekspoppen weer terug bij Bredase eigenaar

  Politie

BREDA - Zo’n veertien sekspoppen werden in september van het afgelopen jaar gestolen bij Mytenga in Breda. In december kreeg eigenaar Niels van der Voort al te horen dat de poppen gevonden waren; dinsdag kon hij de poppen dan eindelijk ophalen in Den Haag.


“Heel fijn natuurlijk. We hoorden het al in december, maar de poppen hebben nog een paar maanden bij de politie gelegen. Ze hebben er ook nog twee gehouden voor forensisch onderzoek”, vertelt van der Voort. Zelf had hij inmiddels niet meer verwacht de poppen ooit nog terug te zien. “De eerste weken nog wel, maar daarna denk je: die zijn al weg.”

De poppen zijn achterhaald toen de politie dacht een wietplantage gevonden te hebben, vertelt van der Voort. “Ergens in de regio Den Haag hebben ze een inval gedaan. Er was natuurlijk maar een zaak waarbij die poppen gestolen waren (lacht).”

Op de vraag of hij denkt dat de gevonden poppen nog verkocht kunnen worden is hij sceptisch. “Ik moet de dozen nog gaan bekijken, maar zoals ik het nu al zie denk ik dat het zo bij het grof vuil kan.” Dat betekent dat een totale waarde van ongeveer 25.000 euro door de diefstal waarschijnlijk zo de prullenbak in kan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief