Logo bredavandaag.nl
Pixabay

Politie vindt gestolen iPad terug via traceersysteem

  Politie

BREDA - De politie heeft donderdagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal, dan wel heling. Agenten konden de inbrekers achterhalen door de track en trace van de gestolen iPad te gebruiken.


Agenten kregen donderdagnacht een melding binnen van een auto-inbraak in de Haagse Beemden. De melder gaf aan dat zijn iPad uit de auto was gestolen, maar dat de track en trace liet zien waar deze zich op dat moment moest bevinden.

Vervolgens heeft de meldkamer op afstand ingelogd op de gestolen iPad, waardoor agenten nauwkeurig de locatie konden vinden. Doordat de meldkamer een alarm op de iPad liet afgaan, kon de politie duidelijk horen bij welke woning zij moesten zijn. In de woning is de gestolen iPad aangetroffen en is de bewoner direct aangehouden.

De aangehouden man verklaarde de iPad enkele uren daarvoor gekocht te hebben voor 20 euro van een bij de politie bekende auto-inbreker. Agenten besloten meteen bij de auto-inbreker langs te gaan. In eerste instantie deed de verdachte zijn woning niet open, en belde 112 met de mededeling dat er getracht werd in te breken. Toen de meldkamer hem vertelde dat het om agenten ging, heeft hij de deur open gedaan en is hij aangehouden.

De iPad is terug bij de rechtmatige eigenaar. De recherche onderzoekt de zaak verder.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief