Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Bredanaar (22) krijgt drie bekeuringen na bestuurderswissel op A2

  Politie

BREDA - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de A2 ter hoogte van Maarssen een 22-jarige Bredanaar drie maal bekeurd, onder andere voor het niet meewerken aan een alcoholtest. De man verwisselde vlak voor de controle nog snel van zitplaats met de bijrijder om aan een controle te ontkomen.


Rond 03.00 uur dinsdagnacht zag de politie op een bijna verlaten A2 een auto op de een na linker rijstrook rijden. Nadat de politieauto achter hem reed verwisselde de auto een rijstrook, maar ging nog steeds niet zoveel mogelijk rechts rijden. De auto verminderde ook van snelheid.

De agenten passeerden de auto en gaven de bestuurder een volgteken. Tijdens het passeren zagen de agenten dat de auto door een man bestuurd werd. In eerste instantie volgde de bestuurder, maar even later stopte de auto plotseling op de vluchtstrook. De agenten reden terug naar de auto en toen ze daar aankwamen zagen ze dat de auto heen en weer schudde.

De man die eerder nog rijdend achter het stuur had gezeten, zat nu op de bijrijderstoel en achter het stuur zat een vrouw. De bijrijder, de 22-jarige man uit Breda, ontkende in alle toonaarden dat hij had gereden. De agenten zagen echter dat de schoenen van de vrouw nog op de plek van de bijrijder lagen en dat ze met haar voeten niet bij de pedalen kon komen. Daarvoor moest de stoel eerst naar voren worden geschoven.

Achterin de auto zaten nog twee personen waarvan één in ieder geval dronken was. De Bredanaar werd gevraagd medewerking te verlenen aan een ademtest. Dat weigerde hij. Ook na de vordering weigerde hij medewerking.  De 'bestuurder' kreeg vervolgens drie bekeuringen: het weigeren van de ademtest; onnodig gebruik maken van de vluchtstrook en niet rechts rijden op de snelweg.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief