Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Man (42) opnieuw aangehouden voor dodelijk schietincident Lunetstraat in Breda

  Politie

BREDA - De politie heeft woensdagochtend een 42-jarige man voor de tweede keer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident van 6 januari 2017 op de Lunetstraat in Breda.


Bij de schietpartij kwam de 60-jarige Peter van der Linde om het leven. De 42-jarige man werd eerder al als verdachte in de zaak aangehouden op woensdag 17 mei 2017. De officier van justitie in Breda gaf toestemming tot een nieuwe arrestatie, omdat er nieuwe feiten en omstandigheden bekend zijn geworden.

De politie kreeg 6 januari 2017 om 23.22 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving van het Dijkplein en de Lunetstraat schoten had gehoord. Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaargewonde man liggen. De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma-arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden.

Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het dodelijk schietincident. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

Tijdens het rechercheonderzoek kwam de nu 42-jarige man als verdachte in beeld. Hij werd woensdag 17 mei 2017 in de Penitentiaire Inrichting in Grave aangehouden. De man zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek.  De rechter-commissaris oordeelde op vrijdag 19 mei 2017 dat er onvoldoende gronden waren om hem voor het schietincident nog langer vast te houden.

Verder werd in verband met de gewelddadige dood van de 60-jarige Bredanaar op donderdag 16 maart 2017 een 42-jarige man uit Sprundel aangehouden, deze man zit in voorlopige hechtenis.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief