Logo bredavandaag.nl
Een 60-jarige Bredanaar is omgekomen bij een schietpartij aan de Lunetstraat.
Een 60-jarige Bredanaar is omgekomen bij een schietpartij aan de Lunetstraat. (Perry Roovers/SQ Vision)

35-jarige verdachte opnieuw aangehouden voor dodelijk schietincident Lunetstraat

  Politie

BREDA/ST WILLEBRORD - Eeen 35-jarige man uit St. Willebrord is zondagavond 22 april 2018 opnieuw aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda. Hierbij kwam op vrijdagavond 6 januari 2017 de 60-jarige Peter van der Linde om het leven. 


Omdat er nieuwe feiten en omstandigheden bekend zijn geworden, gaf de officier van justitie in Breda toestemming tot deze arrestatie. Hij werd al eerder aangehouden als verdacht in deze zaak op vrijdag 8 september. Enkele weken later kwam hij weer vrij. 

De politie kreeg op vrijdag 6 januari om 23.22 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving Dijkplein/Lunetstraat in Breda schoten had gehoord. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij op het fietspad, net voorbij de bushalte, een zwaargewonde man liggen. De politie begon met reanimeren, wat later overgenomen werd door ambulanceverpleegkundigen. Daarna stelde een trauma arts vast dat het slachtoffer was overleden. 

Een plaats delict werd ingericht en er werd gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Er werden vijftien rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing opgeroepen. Ook werd er op 10 januari 2017 aandacht aan het dodelijke schietincident besteed in het programma Opsporing Verzocht. De uitzending leverde vijftien tips op, onder meer over de contacten van het slachtoffer. Ook kwamen tips binnen over de auto's die in de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel. 

Een 44-jarige man uit Sprundel kwam tijdens het rechercheonderzoek ook in beeld. Hij werd op 16 maart 2017 aangehouden. Deze man zit in voorlopige hechtenis. Een 42-jarige man werd, net als reeds gearresteerde verdachte, recent voor de tweede keer in verband met deze zaak aangehouden. Op 17 mei 2017 werd hij in de Penitentiaire Inrichting in Grave voor het eerst als verdachte in deze zaak gearresteerd. Hij zat in de inrichting in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek.  Op vrijdag 19 mei oordeelde de rechter-commissaris dat er onvoldoende gronden waren om het voor het schietincident nog langer vast te houden. Maar ook hij werd met toestemming van de officier van justitie op woensdag 11 april 2018 opnieuw aangehouden. Hij zit ook nog vast. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief