Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

34-jarige man rijdt door na aanrijding met 5-jarige jongen Wensel Coberghstraat

  Politie

BREDA - Een 34-jarige automobilist is zaterdagavond 28 april doorgereden na een aanrijding met een 5-jarige jongen. Het ongeval gebeurde op de Wensel Cobergherstraat in Breda rond 20.30. De jongen bleef zwaargewond achter. 


De politie heeft de verdachte aan kunnen houden. Wel zoeken zij nog getuigen die het verkeersgedrag van de bestuurder van de zwarte Fiat Tipo voor de aanrijding hebben gezien. 

Een groep kinderen speelde op straat aan de Wensel Cobergherstraat. De Fiat maakte een manoeuvre naar link, waarschijnlijk om de kinderen te ontwijken. Hierbij raakte hij met de linker voorkant van de auot het jongetje. De bestuurder reed door en liet de ernstig gewonde kleuter achter op straat. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en buiten levensgevaar. 

Na het ongeval werd er een buurtonderzoek door de politie ingesteld. Al snel zagen zij een zwarte Fiat Tipo met schade aan de linker voorkant rijden. De automobilist is op Moerlaken in Breda klemgereden. Het voertuig is door de politie in beslag genomen. 

De verdachte toonde veel verzet bij zijn aanhouding. Een agent kreeg een klap tegen zijn hoofd. Hij liep hierbij letsel op. Omdat de man zich zo verzette, moesten de agenten geweld gebruiken om hem te boeien. Zelfs na pepperspray werd de verdachte niet rustig. Met behulp van meerdere agenten kon hij gearresteerd worden. Hij zit ingesloten voor nader onderzoek. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief