Logo bredavandaag.nl
Auto te water, Gino redt oud vrouwtje: ‘Ik deed mijn plicht’
Auto te water, Gino redt oud vrouwtje: ‘Ik deed mijn plicht’ (Gino Smeets)

Auto te water, Gino redt oud vrouwtje: ‘Ik deed mijn plicht’

  Politie

BREDA – Gino Smeets is onderweg naar huis vanuit zijn werk als kozijnenmonteur. Hij rijdt op de Graaf Engelbertlaan en ziet een hoop mensen bij een sloot staan. In het water ligt een auto en er steekt een arm uit. “Hè, er zit nog iemand in”, denkt hij. Smeets twijfelt geen seconde en parkeert zijn bestelbus.


De hulpdiensten waren nog niet aangekomen en de omstanders konden niks doen. “De auto lag midden in de sloot, daar kon niemand bij”, vertelt Smeets. “Gelukkig had ik een ladder bij, voor mijn werk.”

Smeets haalde de ladder van zijn bestelbus af en legde hem van de berm naar de auto. "Hij was precies lang genoeg", zegt hij. "Ik stapte erop en vroeg hoe het met de vrouw ging. Er was geen bloed en ze zei dat het oké was. Daarna hielp ik de vrouw uit de auto te komen.” Halverwege de reddingsactie arriveerden de hulpverleners. Zij hielpen mee om de vrouw naar het droge te krijgen. Ze is gecontroleerd in de ambulance zou meegenomen zijn naar het ziekenhuis.

“Het was even schrikken”, zegt de kozijnenmonteur. “En stiekem was er best wat adrenaline. Als het gewoon een auto was geweest, was ik waarschijnlijk voorbijgereden, maar al snel zag ik dat het om een hartslag ging. Dan doe ik m’n plicht en help ik die persoon. Ik had zoveel balken bij dat als ik zelfs de ladder niet had een brug kon bouwen.”

Smeets is bescheiden over zijn heldendaad. “Ik zie mezelf niet als een ster, dit is normaal gedrag”, zegt hij. “Iedereen zou dit moeten doen als hij of zij het kan. Het heeft meer nut dan filmen of foto’s maken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief