Logo bredavandaag.nl
Na bijna drie uur blijkt bommelding op Station Breda vals (update)
Na bijna drie uur blijkt bommelding op Station Breda vals (update) (Fleur Ewalds)

Na bijna drie uur blijkt bommelding op Station Breda vals (update)

  Politie

BREDA - De bommelding op station Breda bleek vals. Dat meldt de politie om 21.10 uur dinsdagavond, bijna drie uur nadat er bij de politie een bommelding binnenkwam en het station werd ontruimd. "Er is op het station en in de nabije omgeving ervan GEEN bom/explosief aangetroffen", meldt de politie via Twitter.


"Het station wordt vrijgegeven en de treinen zullen weer gaan rijden", aldus de politie. "Wij starten een strafrechtelijk onderzoek naar de melder."

Dit is wat BredaVandaag eerder op de avond meldde over de situatie.

De politie onderzoekt een bommelding bij station Breda. Het station is ontruimd. Rond het het station zijn enkele tientallen agenten aanwezig. 

De politiekreeg om iets voor half zeven de melding binnen, laat een woordvoerder weten. "Ongeacht de melding, nemen we die serieus. Zo ook deze. Vandaar station dat we het station hebben ontruimd. Een explosievenhond verkent het station, ook een collega van team verkenning doet onderzoek. Hopen dat het loos alarm is."

Ook het vervoer rondom het station in Breda is uit voorzorg stilgelegd. Treinen rijden niet, of rijden voorbij aan Breda. Dat laatste overkwam reizigers in de Internationale trein van Amsterdam naar Brussel, tweet Geert Willems. "Nieuwe service van de #NS: ‘We brengen u naar Antwerpen. We weten dat u in Breda wilt uitstappen maar dat slaan we vandaag over.’" Een woordvoerder van de NS kan dat niet bevestigen, maar ziet dat als een mogelijkheid. "Dat zal in opdracht geweest zijn van de verkeersleiding. Het is nu te druk om dat na te gaan."

Behalve treinen, rijden er ook geen bussen. Arriva meldt inmiddels dat het busverkeer via andere haltes wordt geleid. De bussen gaan stoppen bij halte Centrum en bij halte Vlaszak, in plaats van bij het station.

De omgeving van het station is afgezet met linten. De politie houdt reizigers op afstand. Veel treinreizigers stranden ergens door de bommelding en beklagen zich online bij de NS. Die weet het ook niet. "Helaas rijden er geen treinen van en naar Breda door inzet van de politie. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren."

Bekijk meer foto's

Aan beide kanten van het station staan tientallen reizigers te wachten op meer informatie en op de mogelijkheid om hun reis te vervolgen. Dat laatste kan nog wel even duren, meldt de politie tegen kwart voor acht. "Een bommelding nemen wij altijd zeer serieus. Het onderzoek vergt dan ook zorgvuldigheid en enige tijd."

De politie voorkomt dat mensen alsnog toegang proberen te krijgen tot het station. Aan de kant van de Stationslaan staan meerdere politieauto's. Ongeveer om tien over zeven werd het publiek en reizigers gesommeerd verder afstand te nemen van het station.

Het is niet voor het eerst dat het station ontruimd is. Eerder werd het station al eens ontruimd nadat in een trein een tas was achtergelaten. Onduidelijk is wat er deze keer precies aan de hand is.

Station Breda is ontruimd. foto Redwan Ajari
Station Breda is ontruimd. foto Redwan Ajari

(meer volgt)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief