Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Drie mannen aangehouden in verband met winkeldiefstal

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Drie mannen zijn vrijdag aangehouden in verband met een winkeldiefstal. Het drietal is vastgezet. 

Een 43-jarige Tsjech en twee Poolse mannen van 33 en 37 jaar werden vrijdag omstreeks 13.00 uur door de politie op de Ginnekenstraat aangehouden ter zake winkeldiefstal. Een medewerkster van de kledingwinkel op de Halstraat deed aangifte.

De medewerkster zag dat iemand snel de winkel in- en uitliep. Toen ze richting de uitgang liep hoorde ze een vrouw schreeuwen dat er iets was gestolen. De getuige wees naar drie mannen die richting de Houtmarktpassage liepen. De vrouw kon het drietal inhalen en sprak hen aan. 

Een van de drie verdachten overhandigde meteen een gestolen shirt uit de winkel, toen de medewerkster hier om vroeg. Een collega winkelier maakte een foto van de drie mannen. Daarna werd de politie gebeld. 

Agenten zagen de drie mannen lopen op de Ginnekenstraat. Een van hen had in zijn kleding nog twee hemdjes met prijskaartjes. Vermoedelijke waren deze hemdjes gestolen in een outletwinkel in de Houtmarktpassage. 

Volgens een getuige heeft een van de verdachten ook nog een bloemkool proberen te stelen op de weekmarkt, maar hij werd hierbij betrapt. Hierop legde hij de groente terug. 

De 37-jarige Poolse man stond gesignaleerd in het opsporingsregister omdat hij uit Nederland verwijderd kan worden.  Het trio is in verzekering gesteld.