Logo bredavandaag.nl
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

5 bekeuringen 25-jarige Zundertenaar na wilde achtervolging door Breda

  Politie

BREDA - Een wilde achtervolging leidde vannacht tot de aanhouding van een 25-jarige Zundertenaar. Eenmaal staande gehouden aan de Vloed werd de man voor vijf overtredingen op de bon geslingerd. Ook bleek hij in een gestolen auto te rijden. 


De auto werd gespot door agenten toen die rond half drie vannacht de Chaamsebaan in Ulvenhout opreed. De hoge snelheid deed de politie ertoe besluiten om de auto te volgen. Onderweg over de A58 bleek de Zundertenaar zijn snelheid naar ruim 200 kilometer per uur op te schroeven. Als hij op de afrit Breda-Rijsbergen het stopteken krijgt, trekt de voortvluchtige zich er niets van aan. De achtervolging wordt ingezet.

Achtervolging
In een rotvaart vlogen politie en bestuurder over de Graaf Engelbertlaan, de Mastbosstraat en andere straten. De Zundertenaar reed uiteindelijk de Vloed in, een doodlopende straat, waar hij zijn auto parkeerde en de bosjes invluchtte waarin hij zich even later probeert te verstoppen. De politie weet hem te vinden en op te pakken. 

Flinke boete
Eenmaal opgepakt kon de Zundertenaar op vijf bekeuringen rekenen. Een keer voor een snelheidsovertreding van 80 (200 op een plek waar 120 is toegestaan), een keer voor het niet aangeven van de rijrichting, een keer voor rijden over een puntstuk en twee keer voor het rijden door rood licht. Niet geheel onverwacht mocht de man uiteindelijk zijn rijbewijs inleveren. Na nader onderzoek bleek ook de auto van de man gestolen te zijn. Hij en de auto zijn uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief