Afbeelding
Foto: Guido van der Kroef

Twee 16-jarige jongens zijn in parkje aan Hertog Hendriklaan bedreigd met schroevendraaier

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Twee mannen hebben een 16-jarige jongen uit Bavel en een 16-jarige jongen uit Ulvenhout in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 augustus bedreigd met een schroevendraaier in het parkje aan de Hertog Hendriklaan. De jongens moesten rond 06.15 uur geld afgeven. De politie heeft tevergeefs nog in de omgeving naar de daders gezocht. 

De Ulvenhoutse jongen heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij met een vriend op een bankje in het parkje zat en daarna even naar de vijver liep. Toen kwamen de twee mannen aanlopen. Een van de twee pakte de telefoon van de jongen uit Ulvenhout van het bankje. Hij riep: 'om de telefoon terug te krijgen moet er betaald worden'. Uit zijn rechterbroekzak viste hij een schroevendraaier en dreigde daarmee. 

De Bavelse jongen kreeg een flinke duw tegen zijn borst. De jongen uit Ulvenhout heeft geld uit zijn portemonnee gegeven, waarna hij zijn telefoon terug kreeg. De straatrovers renden daarop weg. De slachtoffers belden gelijk 112. 

De eerste dader is een blanke man van circa 30 jaar. Hij heeft donkerblond haar en had een camouflage pet op. Aan de linkerkant van zijn nek had hij een tatoeage. De tweede dader is een man tussen de 20 en 25 jaar. Hij had een rossige, korte, volle baard en droeg een donker trainingspak.