Politie op de dag van de aanrijding, vorig jaar.
Politie op de dag van de aanrijding, vorig jaar. Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Auto doorrijder Prinsenkade moordwapen: Eis vijf jaar cel

Door: Wijnand Nijs Politie

BREDA - De man die 29 oktober vorig jaar een voetganger aanreed en er daarna vandoor ging, heeft een gevangenisstraf van vijf jaar tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van doodslag. De Officier van Justitie rekent hem zijn weggedrag en vlucht zwaar aan. 

“De man is niet alleen gevlucht van de plaats van het ongeval, maar vluchtte zelfs naar het buitenland”, stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De officier gaf aan tot de eis te zijn gekomen vanwege het rijgedrag van de automobilist. “De officier vindt daarom dat de auto gezien moet worden als moordwapen.”

Om de man aan te kunnen houden, luisterde de politie de telefoon van de verdachte af. ook werd een undercover agent ingezet. “Zeer uitzonderlijk bij dit soort zaken”, aldus de woordvoerder. Daarnaast werden de beelden van de doorrijder vertoond in Opsporing Verzocht.  “Dat heeft tot veel tips geleid, die ook hebben bijgedragen tot de aanhouding van de man.”

De verdachte ontkende tijdens de zitting betrokkenheid bij het ongeval, aldus de woordvoerder van het OM. Het slachtoffer verklaarde tijdens de zitting blijvend blind te zijn geworden aan een oog en dat hij hersenletsel heeft opgelopen, meldt BN DeStem.

De uitspraak is over twee weken.