Logo bredavandaag.nl
Politieonderzoek bij de Adriaan van Bergenstraat.
Politieonderzoek bij de Adriaan van Bergenstraat. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Vermoedelijke dader van fatale steekpartij Breda ook verdacht van mishandeling

  Politie

BREDA - In het onderzoek naar de fatale steekpartij die zaterdagnacht plaatsvond op de Adriaan van Bergenstraat heeft de politie nog een aangifte ontvangen tegen de 36-jarige man uit Breda die beschouwd wordt als de verdachte.


Kort voor het steekincident waarbij een 23-jarige man uit Dordrecht ernstig gewond raakte en later overleed, werd een 18-jarige man, eveneens uit Dordrecht, door de verdachte mishandeld. De Dordtenaar liep zaterdagnacht op de Nieuwe Prinsenkade toen de 36-jarige man uit Breda kennelijk opzettelijk tegen hem aan liep. Op het moment dat de man uit Dordrecht naar hem omdraaide kreeg hij direct een vuistslag tegen zijn hoofd. Hierbij raakte hij gewond.

Kort na dit incident vond de fatale steekpartij plaats. De 18-jarige Dordtenaar kende het latere slachtoffer niet. Desondanks onderzoekt de politie of er een verband is tussen beide zaken.

Het voorval gebeurde in het uitgaansgebied van Breda terwijl al veel mensen op weg waren naar huis. Veel mensen waren getuige van het incident en de politie heeft al verschillende getuigen gesproken. Toch vermoedt zij dat er nog meer mensen getuige zijn geweest. Mogelijk zijn er ook beelden gemaakt. De politie roept deze mensen op zich te melden. Dat kan via het algemene nummer op 0900-8844.

De 36-jarige Bredanaar wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief