De A58 is volledig geblokkeerd richting Tilburg door het ongeval.
De A58 is volledig geblokkeerd richting Tilburg door het ongeval. (Foto: Tom van der Put / SQ Vision)

Verkeerschaos rond en in Breda door vier ongelukken

  Politie

BREDA - Het verkeer op de snelwegen rond Breda is donderdagmiddag helemaal vast komen te staan door een viertal ongelukken die kort achter elkaar plaatsvonden. Als gevolg van de ongevallen loopt het verkeer in Breda ook vast. Op zowel de noordelijke als de zuidelijke rondweg heeft het autoverkeer van west naar oost bijna een half uur vertraging.


Aan het begin van de middag botsten drie vrachtauto's op elkaar op de A58 onder Ulvenhout nabij de troeteleik richting Tilburg. Een van de cabines van de vrachtwagens brak daarbij af en kwam half op de weg te staan. "Qua letsel viel het allemaal wel mee", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk, "maar er lagen veel brokstukken op de weg." Kort hierna raakte een paar honderd meter verderop een vrouw onwel in haar auto, waarvoor de hulpdiensten ook moesten uitrukken. 

Vervolgens ging het ook op de A16 naar de A59 mis, waar een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing kwamen. "En op de andere rijbaan richting België raakten toen ook nog eens twee vrachtwagens elkaar", aldus Van Hooijdonk. Dat alles heeft geleid tot dichtslibbende wegen en een verkeerschaos die vermoedelijk nog enige uren gaat duren.

Verkeer moet rekening houden met flinke vertraging. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief