Foto: Archief BredaVandaag

Groep pleegt openlijk geweld tegen taxichauffeur in Ulvenhout

  Politie

ULVENHOUT - Twee 23-jarige inwoners van Ulvenhout zijn in de nacht van zaterdag op zondag 25 november kort na middernacht aangehouden op de Strijbeekseweg in Ulvenhout. Dit op verdenking van openlijke geweldpleging en vernieling van een taxi. 


Ze worden er van verdacht die nacht een 45-jarige taxichauffeur uit Breda te hebben mishandeld. Ze zouden ook zijn taxibus hebben vernield. Na onderzoek bleek dat één van de twee verdachten niet betrokken was bij het incident. Hij is weer in vrijheid gesteld. De andere verdachte is in verzekering gesteld en heeft de nacht in de cel doorgebracht. 

De taxichauffeur heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij mensen moest ophalen op de Strijbeekseweg en naar Breda moest brengen. Toen werd hij plotseling belaagd door ongeveer tien mannen. Daarbij raakte hij gewond. Hij wist zijn taxibus te bereiken en is er vandoor gegaan. Terwijl hij vluchtte, zou er op zijn auto zijn geslagen en sneuvelde de achterruit van de taxibus. Al vluchtend waarschuwde hij de politie. 

Op de Strijbeekseweg troffen de agenten diverse mensen aan en op basis van het opgegeven signalement hielden zij twee 23-jarige mannen uit Ulvenhout aan. De politie zet het onderzoek naar de openlijke geweldpleging voort en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief