Foto: Bureau Brabant

Explosie van geweld in wijk Tuinzigt in Bureau Brabant

  Politie

BREDA - Het tv-programma Bureau Brabant op Omroep Brabant besteedt maandagavond aandacht aan de explosie van geweld die zich op donderdag 5 juli van dit jaar voordeed in de Bredase wijk Tuinzigt.


Om onduidelijke redenen ontstond 's avonds een broeierige sfeer in de wijk, waarbij grote groepen jongeren met elkaar slaags raakten. Ook werden verschillende bewoners en omstanders mishandeld.

Getuigen zagen meerdere auto's de wijk inrijden, waarvan de inzittenden voorbijgangers belaagden. Sommige relschoppers waren op de fiets. Er werd onder andere met bierflesjes gegooid, geschopt en geslagen. Ook sommige bewoners die op het lawaai afkwamen, moesten het ontgelden. Het onderzoek naar dit geweld loopt nog steeds. Van een aantal daders worden in de uitzending beelden getoond. 

De politie kan zich voorstellen dat er mensen zijn die met hun telefoon beelden hebben gemaakt. Die zouden eventueel mee kunnen helpen bij het vinden van de daders van het geweld.

De eerste uitzending van Bureau Brabant op maandag 26 november is om 18.00 uur. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief