Huizen beschoten 2018
Huizen beschoten 2018 (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision)

Al zeven schietincidenten in Breda in 2018

  Politie

BREDA - Breda werd afgelopen weekend opnieuw opgeschrikt door twee schietincidenten. De nachtmerrie van elke gemeente. Dit zijn alweer het zesde en zevende schietincident van 2018 in Breda.


6 januari 2018: Huizen beschoten
In het eerste weekend van 2018 was het meteen raakt: twee huizen in de Ahornstraat en Hagehof werden meerdere malen beschoten. Niemand raakte gewond. Een paar dagen later wordt na een achtervolging een dode man aantroffen in een flat in Hoge Vucht. De zaken zouden met elkaar in verband staan.

8 april: Dode bij schietincident in flatwoning Sandenburgstraat
In een flat in de Sandenburgstraat is een jongeman doodgeschoten. Later blijkt dit de 26-jarige Kaan Safranti te zijn. In de week na zijn dood volgt een indrukwekkende stille tocht door de wijk. In totaal worden zeven personen aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Safranti.

28 mei: Boze passagier schiet in taxi Markendaalseweg
Ruim een maand later was het weer raak. Een taxichauffeur raakte gewond, nadat een passagier zou hebben geschoten nadat in de taxi een conflict ontstond tussen de chauffeur en de passagier. De chauffeur zou een klap hebben gehad met het wapen.

20 juli: Kogelregen bij barbershop
In de nacht van donderdag 19 juli op vrijdag 20 juli werd een kapperszaak aan de Kesterenlaan met meer dan tien kogels onder vuur genomen. Volgens de politie raakte er niemand gewond.

10 augustus: Kogelhulzen en schoten bij begraafplaats Tilburgseweg
Verschillende personen deden een melding van schoten bij de begraafplaats Driesprong, vlakbij de Tilburgseweg. De politie vond inderdaad enkele lege hulzen op de begraafplaats, maar een schutter of een vuurwapen werd niet aangetroffen.

24 november: Twee gewonden in Amerstraat
In de Amerstraat is zaterdagavond een schietpartij geweest. Twee mannen raakte daarbij gewond. De burgemeester sloot zaterdagavond meteen het huis waarin de vriendin van een van de slachtoffers woonde. In de woning werd softdrugs gevonden.

25 november: Schietpartij café Sluissingel
In de nacht van zondag 25 november heeft er een schietpartij plaatsgevonden in een café aan de Sluissingel. Er werden geen gewonden of verdachten aangetroffen, laat de politie weten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief