De politie moest hard ingrijpen na afloop van NAC-Willem II.
De politie moest hard ingrijpen na afloop van NAC-Willem II. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Man (21) aangehouden voor betrokkenheid bij rellen NAC-Willem II

  Politie

BREDA - De politie heeft dinsdagochtend nog een aanhouding verricht in het onderzoek naar de rellen die plaatsvonden na afloop van de voetbalwedstrijd NAC-Willem II op zondag 21 oktober.


Het gaat om een 21-jarige man uit Terheijden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De politie heeft nog meer verdachten in beeld en sluit meer aanhoudingen in deze zaak dan ook niet uit.

NAC-Willem II liep na afloop uit de hand. De beveiliging van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. Dat had wel als resultaat dat door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden ten opzichte van de Mobiele Eenheid zoals poging zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Mannen sloegen met kettingen en broekriemen. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond.

Op de dag zelf werden al vijf verdachten aangehouden en op maandag 12 november nog eens vier mannen: twee uit Made van 22 en 33 jaar en twee uit Breda van 26 en 27 jaar.

Er zijn veel beelden van de incidenten die worden bekeken en geanalyseerd door het team. Er worden nog steeds relschoppers herkend op die beelden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief