Foto: Politieteam Markdal

Ruim 30 bekeuringen bij integrale controle Breda-Noord

  Politie

BREDA - Bij een integrale verkeerscontrole op industrieterrein de Baarschot heeft de politie woensdag samen met de Belastingdienst en de Douane een integrale verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn zo'n dertig bekeuringen uitgedeeld.


In totaal werden tussen 14.00 uur en 22.00 uur 131 voertuigen gecontroleerd. De politie stond met deAutomatic Number Plate Recognition (ANPR) op doorgaande wegen in de buurt van het industrieterrein. De ANPR scant via een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem.

Agenten schreven onder andere bekeuringen uit voor overtreding van de snelheid, rijden zonder rijbewijs, rijden door rood licht en het niet goed voeren van de verlichting van de auto. Een bestuurder had te veel gedronken (540ugl) en een andere automobilist had een kleine gebruikershoeveelheid hasj bij zich. Een persoon had ook nog 22 vonnissen open staan.

Er werden zo'n 60 buitenlandse documenten gecontroleerd op echtheidskenmerken. Er werden geen valse documenten aangetroffen. De Belastingdienst inde vier openstaande schulden van in totaal 4.000 euro. Op twee auto's is beslag gelegd met een waarde van 2.100 euro en een auto met een waarde van 1.800 euro is afgevoerd.

De Belastingdienst legde op 29 voertuigen beslag  waarvan er elf daadwerkelijk afgevoerd zijn. In totaal zijn er 30.000 euro aan betalingen uitgevoerd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief