Afbeelding

Beveiliger aangevallen en mishandeld op Breepark: vijf aanhoudingen

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - De politie heeft dinsdagavond vijf vrouwen in de leeftijd van 22, 26, 36, 41 en 50 jaar uit Breda aangehouden voor het aanvallen van een beveiliger op de Bavelseparklaan.

Het slachtoffer had dinsdagavond dienst op Breepark en zag vanaf zijn fiets dat vanuit de ingang van de bioscoop vuurwerk naar buiten gegooid werd. Hierop sprak hij een flinke groep kinderen en volwassenen aan en verzocht hen het terrein te verlaten. Vervolgens splitste de groep zich op in tweeën en liep richting de parkeerplaats.

De beveiliger noteerde een van de kentekens van de auto's in zijn telefoon, waarop de bestuurster op hem afkwam. Ze vroeg hem wat hij aan het doen was en eiste zijn mobieltje op. Toen hij dat weigerde kwamen er nog een paar vrouwen bij staan. Een van hen pakte zijn fiets vast, terwijl een ander hem in het gezicht sloeg. Een derde vrouw trok hem naar de grond waardoor hij over zijn fiets viel. Terwijl hij op de grond lag, werd hij nog twee keer geslagen.  

De daders reden daarna in twee auto's weg, die respectievelijk op de Franklin Rooseveltlaan en Charles Petitweg door de politie staande werden gehouden. De volwassenen werden gearresteerd en ingesloten, de kinderen werden thuis gebracht.

Woensdag heeft de recherche beelden bekeken om ieders aandeel in de openlijke geweldpleging te analyseren. 

De beveiliger liep verwondingen op aan een hand en een knie en heeft pijn aan het hoofd.