Archieffoto van een arrestatie tijdens het uitgaan in Breda.
Archieffoto van een arrestatie tijdens het uitgaan in Breda. (Foto: SQ Vision)

15-jarige dronken stapper bedreigt agent met dood tijdens arrestatie

  Politie

BREDA - Twee vijftienjarige stappers zijn donderdagavond rond 22.45 uur op de Visserstraat aangehouden. De twee worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het duo misdroeg zich tegenover portiers van een horecazaak. Ze zouden hen belaagd en geslagen hebben.


De agenten waren naar de Visserstraat gekomen na een melding over een conflict tussen beveiligers en twee stappers. Ter plaatse vertelde een van de portiers dat hij twee jongens aan de deur kreeg die ernstig onder invloed waren en daarom niet binnen mochten. Hierna zochten ze volgens de portier steeds agressief de confrontatie op. Daarbij waren de portiers ook door hen geslagen.

Daarop besloten de agenten de jongens aan te houden. Tijdens de aanhouding bedreigde een van de verdachten de agenten met de dood. Ook riep hij klootzakken en kankermongolen en hoer tegen hen. Tijdens het transport vernielde hij bovendien het dak van de politiebus en tufte die ook onder. Hij werd uiteindelijk met enig duw- en trekwerk in de cel gezet. "Het lukte niet om van hem een blaasproef af te nemen", aldus de politie.  

De andere verdachte die een bloedneus had, verzette zich ook bij zijn arrestatie. Hij gaf tijdens het transport aan misselijk te zijn. "Hij werd daarom naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis gebracht, zijn neus bleek gebroken te zijn. Hij werd na de behandeling alsnog in het cellencomplex ingesloten", laat de politie weten. Hij blies 479 ugl op het ademanalyse apparaat.

De recherche onderzoekt het incident. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief