Logo bredavandaag.nl
Foto: Politieteam Weerijs

Inwoner Breda krijgt gestolen mountainbike na anderhalve maand weer terug

  Politie

BREDA - Een inwoner van Breda heeft via de politie zijn fiets teruggekregen die bijna anderhalve maand geleden gestolen werd.


Na het aantreffen van een hoogstwaarschijnlijk gestolen gloednieuwe mountainbike, stelde wijkagent Michel Kieneker van de Haagse Beemden een onderzoek in naar de mogelijke eigenaar. Omdat er nog geen aangifte was gedaan, stond de fiets nog niet in het politiesysteem. 

Bij inspectie van de mountainbike werd een klein stickertje van een fietsenwinkel aangetroffen. Via deze winkel werd de rechtmatige eigenaar achterhaald. Die bleek de fiets voor 550 euro gekocht te hebben. Na een bezoek aan de voetbalwedstrijd tussen NAC en Ajax op 24 november vorig jaar trof de eigenaar de mountainbike echter niet meer aan.

De fiets was niet verzekerd en de eigenaar vond aangifte doen teveel werk en had dit daarom ook niet gedaan. Hij had ook nog geen nieuwe fiets gekocht, maar was wel van plan om dat dit voorjaar te doen. Des te groter was zijn verrassing toen de wijkagent donderdag met zijn mountainbike bij hem aan de deur stond.

Nu had deze fiets toevallig een sticker van de fietsenhandel, maar het is volgens de politie altijd goed om bijvoorbeeld een framenummer of specifieke kenmerken van je fiets te hebben. Bij het doen van aangifte vergroot dit de kans op teruggave.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief