Foto: Archief

Succesvolle actieweek drugs: drugs/wapens in drie woningen

  Politie

BREDA - Het politieteam Weerijs heeft de actieweek drugs, die afgelopen week werd gehouden, tevreden afgesloten. De agenten hebben, naast de spoedmeldingen, zoveel mogelijk drugs gerelateerde tips nagetrokken, die binnen gekomen waren bij het Team Criminele Inlichtingen, Meld Misdaad Anoniem of bij de wijkagenten. In drie woningen werden drugs en / of wapens aangetroffen. Ook werd een drugsdealer op heterdaad aangehouden.


Op maandag werden er enkele loodsen bezocht die mogelijk gerelateerd kunnen worden aan ondermijning. Het leverde nuttige informatie, maar geen bijzondere vondsten op. Een woning in de wijk Heuvel werd dinsdag onderzocht. Daarbij werd onder meer 50 gram cocaïne, enkele MDMA pillen attributen voor de handel in drugs gevonden. Daarnaast troffen agenten bijna 3500 euro aan contact geld aan. De 43-jarige bewoner werd aangehouden. Er werd ook nog een woning in de wijk Hoge Vucht bezocht maar hier werd niks aangetroffen. 

Op de Westerhagelaan werd woensdagmiddag na observatie een 38-jarige Bredanaar en zijn 84-jarige vader aangehouden. Dit op verdenking van het dealen in hard drugs. De agenten hadden de 38-jarige man op de Oude Terheijdenseweg vijf pakketjes cocaïne zien verkopen aan een 35-jarige vrouw. Er werden bij hem twintig ponypack met harddrugs, 4500 euro aan contact geld en een rolex in beslag genomen. Ook zijn auto is door de politie meegenomen. In de woning werden nog enkele kostbaarheden en een taser in beslag genomen. 

In een woning in de wijk Princenhage werden donderdagochtend een gasdrukwapen, twee nepvuurwapens, 9 XTC-pillen en illegaal vuurwerk aangetroffen. De 19-jarige eigenaar werd aangehouden. Hij kreeg een dagvaarding. Op vrijdag werd er bij toeval 11,8 kilo aan henneptoppen aangetroffen in een woning in de wijk Heuvel. De 43-jarige bewoner moest nog 7,5 maand gevangenisstraf uitzitten en daarom gingen agenten op huisbezoek. Naast de bewoner werd er ook een 48-jarige man, die zich in de woning bevond, gearresteerd. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief